Hier doe je het voor

  • Je investeert in een project met een grote sociale meerwaarde. 
  • De coöperatieve zet je geld op de meest efficiënte manier in.
  • Je belegt in een veilige en duurzame investering.
  • Als coöperatieve aandeelhouder krijg je een billijk dividend.
  • Met een verwacht rendement van 1,5 % brengt je geld meer op dan een gewone spaarrekening. 
  • Zonder in- en uitstapkosten.
  • Het Kasterhuis wordt een toegankelijk, duurzaam en ecologisch gebouw.
  • Je hebt stemrecht binnen de Algemene Vergadering.

Aandeelhouder worden en mee investeren in dit sociaal project?

Lieve Dewitte & Stefaan Couvreur, Weba

‘Ethisch beleggen’, klinkt wat moeilijk maar is eigenlijk erg eenvoudig. Wie begaan is met deze planeet en haar bewoners kan niet anders dan ethisch beleggen. Daarbij lijkt ons het rendement op de tweede plaats te komen. 

Waarom we in Macropus geïnvesteerd hebben? In eerste instantie uit dankbaarheid voor wat De Kangoeroe voor ons deed toen we kort na de geboorte van onze jongste zoon serieus in de penarie zaten.  We waren volledig ontredderd en De Kangoeroe heeft toen cruciale hulp geboden. Van De Kangoeroe naar Macropus en Fiola, het was een logische stap. De namen veranderen, het belangrijke werk blijft. 

En het Kasterhuis is dan weer het kleine zusje of broertje van Macropus, enfin: de latere grotere broer of zus. De mensen blijven even gedreven, het werk even levensbelangrijk, en daarom steunen we ook dat project van ganser harte.

Kwinten (29), financieel deskundige HZIV

Beleggen heeft vaak een kapitalistische weerklank maar dat is te kort door de bocht! Het omvat een breed scala aan mogelijkheden waarbij ethisch beleggen voor mij een belangrijk deel omvat. Ik ben graag zoveel mogelijk baas in eigen portefeuille, zodat ik zelf kan beslissen waarin ik investeer en fondsen van onethische grootbanken liever links laat liggen. Evenzeer tracht ik mijn beleggingen dusdanig te spiegelen aan waarden die ik hoog in het vaandel draag. Hierin vormen coöperaties zoals het Kasterhuis een belangrijk aspect. Ze streven naar een gezamenlijke missie die onze maatschappij verrijkt !