CVSO Macropus is een financieel gezonde coöperatieve vennootschap, erkend als sociale onderneming. Doelstelling van de CVSO is het ondersteunen van inclusieve dienstverlening aan personen met een beperking en maatschappelijk kwetsbare groepen door middel van het verwerven en beheren van duurzaam vastgoed.

Macropus werd in 2007 opgericht om thuisbegeleidingsdienst De Kangoeroe, nu Fiola vzw, van een geschikte locatie te voorzien. Mede door de impuls van deze mooie locatie is de werking van Fiola geëvolueerd en sterk uitgebreid. Als sociale ondernemer van het eerste uur wil Macropus verder pionieren in alternatieve financiering van vastgoed.  

Bouw mee aan een sociaal inclusieve werk- en ontmoetingsplek

CVSO Macropus biedt een ruim publiek de kans om in te stappen in dit innovatieve project: particulieren, bedrijven en organisaties. Je kan al meebouwen aan het Kasterhuis met het aanschaffen van 1 aandeel (= 360 euro) want ook met vele kleintjes kunnen wij onze droom realiseren.

Ethisch investeren

Macropus wil een pionier zijn en een sociale rol vervullen door vastgoed te financieren ten behoeve van sociale zorgverleners. Als sociale coöperatieve verhuurt ze gebouwen aan rechtvaardige prijzen en biedt ze een maatschappelijk verantwoord initiatief aan dienstverleners die vaak de nadelen ondervinden van vastgoedspeculatie en van eenzijdig op winst gerichte projectontwikkelaars. Via aandelen in een sociale coöperatieve investeer je als aandeelhouder in duurzaam ondernemen. De keuze voor een project met een sociale en ecologische meerwaarde betekent dat je kapitaal ingezet wordt voor wat jij belangrijk vindt.

Ook iets voor jou? Hier doe je het voor

  • Je investeert in een project met een grote sociale meerwaarde. 
  • De coöperatieve zet je geld op de meest efficiënte manier in.
  • Je belegt in een veilige en duurzame investering.
  • Als coöperatieve aandeelhouder krijg je een billijk dividend.
  • Met een verwacht rendement van 1,5 % brengt je geld meer op dan een gewone spaarrekening. 
  • Zonder in- en uitstapkosten.
  • Het Kasterhuis wordt een toegankelijk, duurzaam en ecologisch gebouw.
  • Je hebt stemrecht binnen de Algemene Vergadering.

Aandeelhouder worden en mee investeren in dit sociaal project?

Lieve Dewitte & Stefaan Couvreur, Weba

‘Ethisch beleggen’, klinkt wat moeilijk maar is eigenlijk erg eenvoudig. Wie begaan is met deze planeet en haar bewoners kan niet anders dan ethisch beleggen. Daarbij lijkt ons het rendement op de tweede plaats te komen. 

Waarom we in Macropus geïnvesteerd hebben? In eerste instantie uit dankbaarheid voor wat De Kangoeroe voor ons deed toen we kort na de geboorte van onze jongste zoon serieus in de penarie zaten.  We waren volledig ontredderd en De Kangoeroe heeft toen cruciale hulp geboden. Van De Kangoeroe naar Macropus en Fiola, het was een logische stap. De namen veranderen, het belangrijke werk blijft. 

En het Kasterhuis is dan weer het kleine zusje of broertje van Macropus, enfin: de latere grotere broer of zus. De mensen blijven even gedreven, het werk even levensbelangrijk, en daarom steunen we ook dat project van ganser harte.

Intentie tot intekening

Ik investeer!